Top billede

BOLIG

Bolig ventilation.

Nilan Comfort – Boligventilation med varmegenvinding.

Comfortserien består af gennemprøvede varmegenvindingsaggregater med en høj virkningsgrad udviklet til brug i boliger op til 600 m².

Funktion

Nilan Comfortserien er passive varmegenvindingsanlæg, der suger den varme, fugtige luft ud fra bl.a. køkken, badeværelse og bryggers. Dermed fjernes støvpartikler, fugt og lugt fra boligen, og man opnår et behageligt indeklima.

Energien i udsugningsluften udnyttes til opvarmning af indblæsningsluften. Anlæggene kan monteres med eftervarmeflader for tilslutning til enten el eller centralvarmeanlægget, så der også på de koldeste vinterdage kan opnås en behagelig indblæsningstemperatur.

Nilan Comfortaggregater består af to energibesparende EC-ventilatorer til henholdsvis indblæsning og udsugning, en modstrømsveksler samt to planfiltre til sikring mod støvpartikler. Disse filtre kan rengøres og/eller skiftes efter behov.

Nilan Comfortserien er forsynet med 4-trinsstyrede EC-ventilatorer, og kan yde op til 800 m³ luft pr. time (ved 100 pascal). Betjeningen af anlægget sker via den elektroniske styring CTS 600.

Fordele

Nilan Comfortserien er kompakte modstrømsvekslere udviklet til brug i lokaler, hvor man ønsker ventilation med højeffektiv varmegenvinding. Comfortanlæg er med til at skabe et godt og sundt indeklima bl.a. ved at afhjælpe fugtproblemer, fjerne uønsket lugt og mindske allergigener.

Comfortserien er afprøvet og testet af Teknologisk Institut og godkendt af myndighederne. Endvidere er Comfortserien testet af det schweiziske HTA. Testen viste, at comfortanlæggene har en virkningsgrad på op til 95%.